12 mei 2011

Meet energieverbruik van datacenter

JouleX introduceert de JouleX Energy Manager (JEM) voor Data Centers. Het programma is ontwikkeld operators te helpen energiegebruik te optimaliseren en energieverbruik efficienter te maken.

Energieverbruik datacenter
Het programma meet dynamisch energieverbruik en verbruik van apparatuur die aangesloten zijn op het netwerk. Het ondersteunt volgens het bedrijf fysieke en virtuele servers, routers en switches, opslagsystemen, stroomdistributie-units en andere apparatuur en systemen. Het programma past ook een zogenaamde Load Adaptive energiemanagement technologie toe, waardoor het energieverbruik efficienter zou gaan verlopen.

JEM voor Data Centers omvat de functionaliteit van JEM voor PC's en voor Distributed Office, zoals de mogelijkheid om verbruik en energie te meten zonder software agents te hoeven installeren.

Rapportage
JEM voor Data Centers vergelijkt ook het actuele energieverbruik met vergelijkbare apparatuur, zodat bedrijven weten welke apparatuur het meest geschikt is. De verbruiksgegevens kunnen ook worden gebruikt voor rapportages van het energieverbruik.

Joulex won onlangs de BT Green Economy Award (zie foto). In Nederland wordt JEM op de markt gebracht door Groene IT.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.