24 januari 2008

Klimaatplan

Niet 30, maar 20 procent vermindering van de uitstoot in 2020. Dat is het klimaatplan van de EU. Kijk dan eens naar Noorwegen. Die willen in helemaal klimaatneutraal zijn. Kijk, dat is nu eens echt een ambitie.
Natuurlijk zal het nog heel wat inspanning vergen om het echt voor elkaar te krijgen. Maar de wil is er.

Ondertussen wordt er overal hard gezocht naar klimaatspecialisten, want die zijn schaars. Die schaarste zal nog wel een tijd aanhouden, want het gaat heel hard. Voelde ik me bij de start van deze blog als een roepende in de woestijn: dankzij het IPCC en Gore staat klimaatverandering stevig op de agenda.

Nu de uitvoering nog.

1 opmerking:

 1. Misschien mag ik je wijzen op het volgende:

  Op 20 nov. 1817 stelde de 'Royal Society London' in een bericht aan 'Admiraliteit' al vast dat de Noorderlijke doorvaart ijsvrij was. Tussen 1924 en 1944 was in het Russische deel van de Poolzee zelfs 1 miljoen km2 ijsvrij.

  Russische wetenschappers bestrijden het fenomeen 'permafrost' met kracht (broeikaseffect dus).

  Mijn bezwaar is dat je allerlei waardeoordelen geeft over klimaatzaken waarover GEEN overéénstemming bestaat.

  Zonder CO2 is er geen leven voor bomen en planten en dus juist noodzakelijk.

  De échte rede dat de milieumaffia ons maar blijft achtervolgen heeft te maken met de prijs van olie. Doordat jullie ons voorhouden dat de CO2 teruggedrongen moet worden, kunnen er meer accijnzen worden geheven op brandstof en dus is dat kassa!

  Wat jammer dat je totaal geen kritiek toont op alles wat door Gore (en de zijnen) alsmaar gezegd wordt. Je bent dus ongeloofwaardig.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.