08 december 2009

Energiezuinige verlichting bij Deerns


Het kantoor in Maastricht van Adviseurskantoor Deerns (installatietechniek, energie en bouwfysica) heeft dynamische en energiezuinige verlichting toegepast, waaronder LED’s.

Het kantoor van Deens breidde uit en verhuisde van de 4e naar de 1e verdieping in het pand. De wens was om de hele verdieping uniformiteit en rust uit te laten stralen, door akoestiek, comfort en licht goed op elkaar af te stemmen. Op de complete etage zijn Inteco koelplafonds met geïntegreerde TBS315-armaturen en Fugato spots van Philips aangebracht. De spreekkamer werd voorzien van DayWave LED. Ook is er een geautomatiseerde verlichtingssysteem met de LED downlights en de T5-verlichting in de board room, waarmee met hulp van vier presets vier verschillende lichtregimes kunnen worden ingesteld. In de openbare ruimte, zoals de spreekkamer, werd ook LED-verlichting toegepast.


Volgens leverancier Philips en Deerns is sprake van een flinke daling van het energieverbruik. De huidige ruimte is twee keer zo groot als de vorige, maar jaarlijks wordt er tot 20% minder energie verbruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.