19 februari 2010

Markers van gerecyceld kunststof

Ze liggen in ieder kantoor, de markers. Met navulpatronen van gerecyclede kunststof van Schneider kunnen alle board-, flipchart- en textmarkers van de MAXX serie van Schneider worden nagevuld.

Het bedrijf werkt met energie en stroom die voor 100% uit waterkracht wordt gewonnen. Hierdoor voorkomt het bedrijf naar eigen zeggen jaar ieder jaar een CO2 uitstoot van 1.800 ton. Ook wordt dankzij een warmtewin installatie een groot deel van de in de productie ontstane warmte hergebruikt worden voor de verwarming voor andere doeleinden. Ook wordt door middel van zonne-energie circa 22.000 kWh aan stroom geproduceerd.

De bij de spuitgietproductie ontstane kunststof resten worden via een materiaalterugvoersysteem weer in de productie teruggebracht.

Als alternatief voor PVC worden materialen als PET en PP gebruikt. De productielocaties van Schneider zijn met een goedgekeurd Milieu Management Systeem, volgens EG-Öko-Audit (EMAS II)uitgerust.

1 opmerking:

  1. Slimme oplossing. Het lijkt me uiteindelijk dat over de gehele linie in de productie van kunststof op een dergelijke, milieubewuste manier gewerkt zal worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.