02 maart 2010

Ventilatie, geluids- én zonwering in één systeem

Zonwering, ventilatie en geluidsdemping in één systeem. Dat biedt TwinTronic van producent Duco.

TwinTronic combineert natuurlijke ventilatie en buitenzonwering. In het ventilatierooster bevindt zich een geïntegreerd textieldoek, dat elektrisch wordt gestuurd. Als onderdeel van dit vraaggestuurd ventilatiesysteem communiceert TwinTronic draadloos via het universele Z-wave protocol met de CO2 sensor. Deze sensor stuurt de toe- en afvoer van lucht op basis van de luchtkwaliteit en de temperatuur in elke leefruimte, dus direct bij de bron, zo meldt de leverancier.

De TwinTronic vult het bestaande Duco gamma aan elektrisch gestuurde roosters voor het toevoeren van verse lucht aan. Het aluminium rooster wordt ‘onzichtbaar’ op het kozijn achter een buitenmuur (in de spouw) geplaatst.

Het systeem combineert niet alleen ventilatie en zonwering, maar is ook geluidwerend. TwinTronic is namelijk van akoestisch dempingmateriaal voorzien. Dit maakt het ook geschikt voor projecten waar sprake is van geluidsbelasting.

Het zonweringdoek is volgens de leverancier eenvoudig uitneembaar vanaf de binnenzijde. Het doek is ook beschikbaar in een stormvaste ‘Fix’ uitvoering. Bij geopende ramen dient het afgerolde textieldoek daarbij tevens als insectenwering. De montage van het rooster op het raam is vooraf mogelijk in de werkplaats of na plaatsing van het raam op de bouwplaats.

1 opmerking:

  1. alles in 1

    is dat wel zo'n goed idee het je er niet last van al er 1 stuk gaat dat niets het meer doet.

    en kan het wel tegen een stootje

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.