20 mei 2010

10-unit system stoel van gerecyceld papier en plastic

Het Finse meubelbedrijf Artek, in Nederland gedistribueerd door Thonet, introduceerde onlangs haar ’10-UNIT system’ stoel, ook bekend onder de naam ‘One chair is enough’.

De stoel, naar ontwerp van de Japanse architect Shigeru Ban, is gemaakt van UPM ProFi hout plastic composiet. De basis voor dit materiaal is gerecycled papier en plastic. De composiet is zeer sterk, UV bestendig en door de lage vochtabsorptie van het materiaal waterbestendig, waardoor de stoel binnen en buiten kan staan.

10-UNIT system
Het volledig modulaire systeem is gebaseerd op L-vormige onderdelen die op vele manieren kunnen worden gecombineerd, waardoor een stoel, een tafel of een bank ontstaat. Door het slimme ontwerp is het zeer gemakkelijk de meubels te monteren en demonteren. De standaard kleuren van het 10-UNIT system zijn zwart en wit, andere kleuren zijn op aanvraag.

Het product kan worden afgebroken door verbranding of kan worden gerecycled. Alle materialen in het composiet zijn niet giftig. Het 10-UNIT system is gemaakt in samenwerking met de Finse papierfabrikant UPM.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.