16 juni 2010

350 meter LED-licht voor 70.000 voetbalfans

Tja, als iedereen het steeds over het WK heeft, kom ik er ook niet onderuit. LED-verlichting wordt ook in de stadions van het WK Voetballen toegepast. Osram zorgde voor de verlichting in alle tien stadions waar tijdens het WK gespeeld wordt.

Boog
De bouw van het Moses Mabhida Stadion in Durban is op 18 november 2009 afgerond. Een enorme boog die over de gehele lengte van het stadion spant wordt aan beide zijden door 412 LED-stralers Beka armaturen, van de Schréder Group, verlicht waarin 36 Osram Golden Dragon Plus LED zijn geïnstalleerd.

De LED hebben een kleurtemperatuur van 4.000K en de levensduur is volgens Osram minimaal 50.000 uur bij maximaal gebruik. De segmenten worden bestuurd via het DMX protocol dat voor de lichteffecten zorgt. De BEKA armaturen zijn weerbestendig en veelzijdig bruikbaar en zijn bijna 2 meter lang. Ze werden ontwikkeld in samenwerking met lokale fabrikanten speciaal om aan de hoge eisen te voldoen.

Door het LED-systeem is de arena vanuit de verre omtrek te zien. In de boog, die de saamhorigheid van sportfans symboliseert, bevindt zich ruimte om het systeem te installeren en te onderhouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.