08 juli 2010

Gratis voucher MKB voor mobiliteitsscan

Bedrijven met 25 tot 250 werknemers komen wellicht in aanmerking voor de mobiliteitsscan, zo meldt mobiliteitsscan.com. Dit is een samenwerkingsverband van zes zelfstandig inkoopprofessionals gespecialiseerd op het gebied van inkoop en cost-management. De mobiliteitsscan moet bedrijven helpen om slimmere manieren van reizen en werken in te voeren.

Hoe werkt het?
De scan start met een quickscan via internet. Bestaat er een goede kans dat er winst is te behalen op het gebied van bereikbaarheid en duurzame mobiliteit? Dan volgt de uitgebreide expertscan door een mobiliteitsexpert. Deze rapporteert hoe winst valt te behalen op het gebied van bereikbaarheid, duurzaamheid, arbeidsproductiviteit en aantrekkelijk werkgeverschap. Bij het agentschap nl kunnen bedrijven een 'kleine' voucher aanvragen (waarde 1.500 euro). De scan wordt voor 100% gesubsidieerd en is dus gratis voor bedrijven.

Grote voucher
Om ook de daadwerkelijke invoering van mobiliteitsbeleid te stimuleren, heeft de overheid ook voor dit traject gesubsidieerde ‘grote’ vouchers ter beschikking gesteld.
Deze dekt 2/3 van de kosten van de adviseur die deze maatregelen. Er is niet bekend of er een grens zit aan deze kostendekking.

Per ondernemer kan 1 kleine voucher bij het Agentschap NL worden aangevraagd voor de scan en 1 grote voucher voor advies en implementatie. De overheid heeft in totaal € 3 miljoen subsidie beschikbaar gesteld en de regeling loopt tot 30 juni 2011.

1 opmerking:

  1. Er zijn natuurlijk meer aanbieders zoals van deze scans. Zie hiervboor de volgende website: http://www.nlmilieuenleefomgeving.nl/mobiliteitsvouchers/. Bij het zoeken van een eenbieder is het gverstandig in het achterhoofd te houden wie hem aanbiedt. Als het een partij is met een eigen aanbod van oplossingen kan je je afvragen of het advies nou wel zo objectief is. Goede partijen volgens mij zijn Centraal Beheer en het consortium van ervaren Mobiliteitsmanagers onder de noemer www.mkbbereikbaar.nl. Om dan ook even ons eigen aanbod te noemen: www.axxel.nl is nieuwe speler en beid een online mobiliteitsanalyse oplossing.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.