28 september 2010

Nieuws en debat tijdens Duurzaam Kantoor 2011

Het congres Duurzaam Kantoor 2011, georganiseerd door K&E en Pasklaar Communicatie, is rond. Het thema is Duurzaam Kantoor 2011: de rol van de inkoper bij duurzame huisvesting en facilities. Het congres vindt op 19 november a.s. plaats in DeFabrique in Utrecht.

Bezoekers krijgen het laatste nieuws op het gebied van duurzaam inkopen met kwalitatief ijzersterke sprekers vanuit Nyenrode, VROM en koplopers die hun praktijkervaringen delen. Het congres richt zich op leveranciers, strategisch inkopers, CSR managers, CPO’s en wordt afgesloten met het Duurzaamheidsdebat. Inschrijven kan hier!

Aanmelden
Aanmelden is nog mogelijk. Toegang is 95 euro. Introducées krijgen 50% korting.

Meer informatie over het programma
Hoe staat duurzaam inkopen er één jaar na het invoeren van de richtlijnen van agentschap.nl voor? Wat zijn de praktijkervaringen? Hoe denken collega’s erover? Hoe benader je duurzaam inkopen vanuit een strategisch, beleidsmatig en praktisch oogpunt? Vragen waarop de bezoeker op 19 november antwoord krijgen. Ook dit jaar heeft de organisatie kwalitatief hoogstaande sprekers bereid gevonden het laatste nieuws op duurzaam inkopen te delen. De dag wordt afgesloten met een Duurzaamheidsdebat, geleid door Peter van der Geer van Debat.nl.

Informatieplein / netwerkborrel
Het programma van Duurzaam Kantoor 2011 wordt compleet gemaakt door een informatieplein, waar de deelnemers het laatste nieuws van leveranciers uit de markt kunnen vinden. Het informatieplein vormt ook het decor voor de afsluitende netwerkborrel.

Het programma:

13.00 – 13.30 uur Ontvangst Congres Duurzaam Kantoor 2011
13.30 – 13.40 uur Welkom Plenair
13.45 – 14.15 uur Prof. Dr. Ing. Jacques J.A.M. Reijniers MBA
14.10-14.30 uur Tina Bergsma, Hoofd inkoop van transavia.com, tevens verantwoordelijk voor Facility Management en Ground Services
14.30-15.15 uur Meet&Greet informatieplein
15.15 – 14.35 uur Wiana Partakusuma (directeur Programma Duurzaam Inkopen VROM)
15.35-16.10 uur De praktijk van duurzaam inkopen: koplopers Ahrend, Vodafone en Office Depot
16.10 – 16.30 uur Pauze op het informatieplein, Meet & Greet
16.30 – 17.30 uur Discussieforum ‘lagerhuisstijl’ onder leiding van Peter van der Geer van debat.nl
17.30 – 19.00 uur Netwerkborrel op Informatieplein
 
Over de sprekers

Wiana Partakusuma, Directeur Programma Duurzaam Inkopen VROM, spreekt over de criteria 2.0. De huidige criteria voor Duurzaam Inkopen worden vanaf dit najaar herzien. In de nieuwe versie zullen bijvoorbeeld ook de sociale aspecten worden meegewogen. Mevr. Partakusuma gaat in op deze nieuwe criteria.

Prof. dr Reijniers is onder meer directievoorzitter van het NIC B.V., het inkoopadviesbureau voor met name de publieke sector, en hoogleraar Inkoopmanagement aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij spreekt op 19 november in over strategisch duurzaam inkopen en ketenverantwoordelijkheid.

Het nieuwe pand van Transavia vormt op deze dag een goede praktijkcase. Tina Bergsma van Transavia vertelt meer over het duurzame pand en het duurzaamheidsbeleid van deze luchtvaartmaatschappij.

Debat
De initiatiefnemer van het bekende televisieprogramma Het Lagerhuis zoekt met prikkelende stellingen de interactie met de bezoekers in de zaal op. Wilt u meediscussiëren? Neem dan contact op met Yvonne Keijzers.

Aanmelden kan hier.

1 opmerking:

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.