13 april 2011

Reflex: flexibel en recyclebaar

Il Salone del Mobile 2011 in Milaan is in volle gang en er is weer veel moois te zien. Artifort introduceerde de Reflex, een bank die 100% recyclebaar is. Het leuke van de bank is dat de elementen omgedraaid kunnen worden, zodat je elkaar kunt aankijken. Dat maakt de bank ook meteen geschikt voor zakelijke omgevingen.

Bij de Reflex is het gebruik van lijm tot een absoluut minimum gereduceerd. Alle gebruikte materialen zijn volgens Artifort te recyclen en gemakkelijk van elkaar te scheiden.

Flexibel
Het onderstel van de Reflex is een metalen lijst met gietstukken op de hoek. In de gietstukken worden de poten en eventueel de armleuningen gemonteerd. Daar bovenop worden de zitelementen of het tafelblad los geplaatst. Die zitelementen zijn opgebouwd uit een houten romp, stalen spiraalverenpakket en vormschuim.

Daarover gaat de hoes van stof of leer, deze wordt met behulp van klittenband vastgezet aan de bodemplaat. Aan de binnenzijde van de hoes is dacron gestikt zodat de hoeken mooi afgerond worden en hoes soepel over het schuim glijdt. In de zitting is een handgreep verborgen, die het verplaatsen van de elementen vergemakkelijkt.

1 opmerking:

  1. Artifort maakt hele mooie stoelen en banken. En ze zijn ook nog eens milieubewust! Ik ben helemaal weg van dit merk.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.