25 mei 2011

Dura Vermeer en Unica verduurzamen kantoren met GreenStep

Dura Vermeer en installatiebedrijf Unica gaan de strijd tegen de leegstand van kantorente lijf met GreenStep, specialist op het gebied van duurzame kantoorrenovatie. Het gezamenlijke nieuwe bedrijf richt zich op het verduurzamen van bestaande kantoren om het gebouw weer een kans op een nieuw en verhuurbaar leven te geven.


De drie bedrijven gaven maandag 23 mei het officiële startschot voor de samenwerking in het nieuwe kantoor van Unica Amsterdam waar op dit moment volop wordt gewerkt aan de verduurzaming. Mark Plaisier, directeur GreenStep, Daan van Vliet, eigenaar en oud algemeen directeur van Unica en Job Dura, voorzitter Raad van Bestuur van Dura Vermeer, introduceerden het bedrijf en zetten hun handtekening onder de documenten.

Duurzame kantoorrenovatie
Leegstand in ons land is een maatschappelijk probleem. Momenteel staat er zo’n 7 miljoen vierkante meter kantoorpand leeg. Plaisier: ''Uit gesprekken met de grootste beleggers in Nederland is gebleken dat er behoefte is aan duurzame kantoorrenovatie. Kantoren die niet meer voldoen aan de eisen van vandaag de dag, laat staan duurzaam zijn, hebben grote kans op leegstand. De markt is veranderd. Huurders hebben de keus en kiezen voor het kantoor dat aan hun eisen voldoet en bij voorkeur ook nog duurzaam is. Lagere energielasten, hoog comfort en een goede uitstraling zijn termen die hier alles mee te maken hebben en onlosmakelijk met duurzaamheid zijn verbonden.''

Toekomst
GreenStep verwacht binnen vijf jaar tussen de acht en tien renovatieprojecten per jaar te realiseren. Op dit moment wordt er aan 9 projecten gewerkt voor verschillende grote beleggers. ‘Er zit de komende jaren zoveel werk in kantoorrenovatie. Renovatie is de nieuwbouw van de toekomst.’

1 opmerking:

  1. Heel interessant om dit lezen, dat 'grote' partijen zich hier nu mee bezig houden. Dit is volgens mij de enige manier om een goede kans van slagen te hebben om dit probleem op te lossen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.