24 mei 2011

Duurzame kantoorartikelen zichtbaar op website Sustainable Office

De eerste leveranciers hebben hun producten op de website van Sustainable Office gezet. Inkopers en eindgebruikers kunnen vanaf nu eenvoudig en snel kantoorproducten vinden die voldoen aan de criteria van de overheid. Het aantal producten op de website zal in de komende maanden flink toenemen.


De website van Sustainable Office omvat een database waarin kantoorproducten worden opgenomen die voldoen aan de criteria van de productgroep Kantoorartikelen, zoals die zijn opgesteld door AgentschapNL in opdracht van het ministerie I&M. Bezoekers van de website kunnen producten eenvoudig zoeken door het aangeven van de Leverancier- of EAN-code, leveranciersnaam of productnaam. Met de website wordt de vindbaarheid van duurzame kantoorartikelen veel eenvoudiger, waardoor het inkoopproces sneller verloopt.

Efficiënter inkoopproces duurzame producten
‘Met de website hebben inkopers en eindgebruikers een middel om snel kantoorproducten te vinden die voldoen aan de criteria’, aldus voorzitter Cees van Manen. ‘Zowel eindgebruikers als leveranciers zijn nu veel tijd kwijt met het zoeken naar de juiste producten. Met deze website besparen dus zowel leveranciers als eindgebruikers veel tijd en geld.’

Op termijn zullen ook producten van andere productgroepen op te nemen zoals Meubilair, Tonercartridges, Papier en Reproductie Apparatuur. Sustainable Office richt zich met de website op inkopers, facilitair managers en CPO's van (semi-)overheden en directeuren MKB.

Label
Naast de website en database werkt Sustainable Office werkt ook aan een overkoepelend, onafhankelijk Europees duurzaamheidslabel voor kantoorartikelen, waarbij archivering als pilotproject dient. ‘In deze pilotgroep wordt een scoringscard ontwikkeld, die in een later stadium ook op andere productgroepen toegepast kan worden’, legt Van Manen uit. Het label moet vergelijkbaar zijn met het energielabel, waarin verschillende niveaus (A t/ G) bestaan.

De website wordt binnenkort ook in het Engels gelanceerd. Het ligt in de bedoeling de website in alle Europese landstalen te publiceren. Ook het label moet een internationaal erkend label worden.

Leveranciers die met hun producten willen worden opgenomen in de database, kunnen contact opnemen met Sustainable Office via de branchevereniging Office World.

Leden Commissie
De Commissie Sustainable Office bestaat uit de volgende leden: Lyreco, Office Depot, Staples, Hamelin, Jalema, Esselte, Quantore en Pasklaar Communicatie. Voorzitter is Cees van Manen. Het initiatief wordt breed ondersteund door OFFICE World, OSTAN en Novaka.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.