23 juni 2011

Toetsenbord op zonne-energie

De zon is de grootste energiebron voor de aarde en vandaag profiteren producten met zonnecellen van de langste dag van het jaar. De ontwikkelaars van het Wireless Solar Keyboard K750 van Logitech hebben zich hierdoor laten inspireren bij het ontwikkelen van het toetsenbord op zonne-energie.

Zonne-energie
Een zonne-uur levert net zoveel energie als 6,8 miljard mensen aan energie per jaar verbruiken. Met het besef dat de zon dit enorme aantal mensen kan voorzien van energie heeft Charles Fritts de eerste zonnecellen in de jaren '80 geconstrueerd.

De Logitech Wireless Solar Keyboard K750 laadt zichzelf op waar je ook bent, zolang er maar licht aanwezig is. Het keyboard kan worden opgeladen door buitenlicht, maar ook door kunstlicht.

Het keyboard kan met 1 keer opladen ongeveer drie maanden worden gebruikt in een totaal donkere ruimte.

Meer feiten:
- Als de wereld overgaat op het Wireless Solar Keyboard K750 bespaart dit 828 miljoen AA batterijen per jaar.
- Als de wereld alleen gebruik maakt van zonnepanelen als energiebron zou er maar 0,3 procent van de oppervlakte van de wereld nodig zijn om de hele wereld te voorzien van energie.
- De energie die bespaard wordt met de 828 miljoen AA batterijen is genoeg om bijna vier Eiffeltorens voor altijd te verlichten (elke minuut, elke dag, elk jaar)
- De hoeveelheid van 828 miljoen batterijen is vergelijkbaar met de oppervlakte van 785 tennisbanen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.