01 juli 2011

Recycle schrijfwaren voor goed doel

Bijschrift toevoegen
Pennenfabrikant BIC start samen met TerraCycle, het al eerder aangekondigde inzamelings- en recyclingprogramma voor gebruikte schrijfwaren. Het programma richt zich op locaties waar veel schrijfwaren worden gebruikt, zoals scholen, kantoren en universiteiten. Leverancier van kantoorbenodigdheden Lyreco doet mee met het programma.

Instellingen die meewerken aan dit programma, kunnen geld inzamelen voor educatieve projecten of een ander goed doel naar keuze.

Via dit door BIC gesponsord programma, kunnen alle schrijfwaren worden ingezameld, ongeacht of deze van het BIC merk zijn. Vervolgens worden de schrijfwaren gerecycled tot nieuwe bruikbare producten zoals penhouders, prullenbakken en gieters.

Inzamelen voor goed doel
In ruil voor elke ingeleverde pen (of andere schrijfwaren) zal 2 Euro cent worden overgemaakt aan een goed doel naar keuze van de inzamelende organisatie. Indien het een school is die de schrijfwaren inzamelt, kan het geld ook rechtstreeks worden gestort aan de school om zo een toekomstig educatief project te financieren.

Deelname aan het BIC en TerraCycle verzamel- en recycleprogramma is eenvoudig: Een vrijwilliger van een school, universiteit of bedrijf dat geïnteresseerd is in het organiseren van een schrijfwaren inzamelingsactie dient een account aan te maken op de TerraCycle webpagina.

Via dit account kan promotiemateriaal en gratis verzendlabels worden gedownload. Hierna kan de inzameling beginnen.

Een volle doos met schrijfwaren kan met gebruik van een gedownload verzending label gratis naar het magazijn van TerraCycle worden opgestuurd, waar ze vervolgens in een proces terecht komen om uiteindelijk in nieuwe producten verwerkt te worden.

1 opmerking:

  1. Goed initiatief! Soms denk ik ook dat pennen wat langer gebruikt zouden moeten worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.