28 februari 2013

De impact van innovatie

In het kader van het 50-jarige bestaan van Xerox Nederland dit jaar bezocht Xerox CTO Sophie Vandebroek het Nederlandse hoofdkantoor in Breukelen. Zij sprak uitgebreid over innovatie met diverse grote en kleine spelers uit het Nederlandse bedrijfsleven. Thema voor Xerox dit jaar is ‘Focus Forward’ en het doel van de bijeenkomst was elkaar te inspireren en deze inspiratie om te zetten in voordelen voor de klant.


“Innovatie is een groot en gedurfd onderwerp dat breed en gevarieerd kan zijn in z’n impact en de voordelen die het kan hebben voor bedrijven”, vertelde Vandebroek. “Innovatie is niet alleen een van de meest favoriete topics bij Xerox. Het zit in ons dna en is de kern van alles wat we doen. Daarmee willen we graag een inspiratiebron zijn voor andere bedrijven.”

Patenten
Xerox mag spreken over innovatie. Het bedrijf ontving het afgelopen jaar 1.215 Amerikaanse patenten. Samen met de 686 patenten van het Palo Alto Research Center (PARC) en joint venture Fuji Xerox, behoort Xerox met in totaal 1.900 patenten tot een van de top innovators in de wereld en zou het bedrijf als geheel een plekje hebben veroverd in de top 10 van de IFI Patent Intelligence lijst. In 2012 zijn er bijna 300 meer patenten voor de Xerox groep uitgegeven dan het jaar ervoor, een toename van meer dan 17 procent.

Video Focus Forward
Sophie Vandebroek deelde haar visie op Focus Forward en de rol van innovatie in een gesprek met Martijn Brand, algemeen directeur van Xerox Nederland. Bekijk een video van dat gesprek.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.