13 februari 2013

Eendaagse opleiding Energie voor niet-technici

Veel zakelijke gebruikers komen in hun werk in aanraking met energie, maar weten eigenlijk niet waarop ze bij dit onderwerp moeten letten. De FedeC ( Federatie van Energie-consultants) organiseert in dit kader een eendaagse opleiding 'Energie voor niet-technici'.
Deze eendaagse opleiding is speciaal ontwikkeld voor facilitaire-, milieu-, financiële- of projectmanagers die willen weten hoe het zit met zaken rond energie.

Op woensdag 13 maart aanstaande vindt de opleiding plaats in het F&B Training Center in Hilversum. De opleiding wordt gegeven in samenwerking met Ekwadraat.
De deelnemers aan de opleiding begrijpen na afloop beter wat het begrip energie inhoudt, waardoor ze beter kunnen sparren met hun toeleveranciers en gerichter vragen kunnen stellen bij oplossingen voor energiebesparing, duurzame energietoepassingen of het inkopen van energie. De docent geeft niet alleen les over de theorie, maar haalt ook voorbeelden uit de praktijk aan.

Programma
09.00 Ontvangst met koffie en thee
09.15 Inleiding
09.20 Wat is eigenlijk energie?
10.45 Pauze
11.00 Brandstoffen en energiebronnen
12.30 Lunch
13.15 Energiebesparing en hernieuwbare energie
14.45 Pauze
15.00 Beleid en energiemarkt
16.30 Afsluiting

De docent
De docent, ir. J. (Job) Greeve is sinds februari 2007 werkzaam als adviseur bij Ekwadraat advies. Ekwadraat initieert, ontwikkelt en begeleidt projecten op het gebied van duurzame energie. ''Steeds meer zakelijke eindgebruikers hebben te maken met energie, maar vinden het een verwarrend onderwerp', zegt Greeve. ‘Veel mensen halen begrippen en definities door elkaar, waardoor er een Babylonische spraakverwarring ontstaat. De een heeft het over zonnepanelen maar bedoeld eigenlijk zonnecollectoren. Ook verwisseling van bijvoorbeeld  eenheden zoals kW en kWh komen regelmatig voor.'

Kijk hier voor meer informatie en aanmelding

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.