18 augustus 2009

Meer voordeel voor milieu-ondernemers

Ondernemers kunnen voordeliger investeren in milieuvriendelijke technieken. Door een tussentijdse wijziging van de Milieulijst voor de MIA (Milieu-investeringsaftrek) en de Vamil (Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen) is de fiscale aftrek voor veel milieuvriendelijke investeringen flink verhoogd.

De verhoging maakt deel uit van een pakket maatregelen die het kabinet heeft genomen om de effecten van de kredietcrisis te bestrijden. Zowel in 2009 als in 2010 is er 30 miljoen euro extra beschikbaar voor de MIA en de Vamil.

De Milieulijst bevat zo'n 430 milieuvriendelijke investeringen die in aanmerking komen voor MIA en Vamil. In de gewijzigde lijst zijn voor veel investeringen de aftrekpercentages verhoogd en de maximale bedragen per aanvraag vervallen. Ook zijn twee nieuwe bedrijfsmiddelen aan de lijst toegevoegd: een accuwisselstation en een mestverwerkingsinstallatie. De omschrijvingen van het oplaadpunt voor elektrische voertuigen, het duurzame recreatiegebouw en de duurzame renovatie van een utiliteitsgebouw zijn verruimd waardoor ze extra aantrekkelijk zijn geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.