14 augustus 2009

Slechte communicatie over energieverbruik

Uit onderzoek van Brocade Communications blijkt dat slechte communicatie tussen IT-afdelingen en facilitair management ervoor zorgt dat er minder wordt gesneden in IT-energieverbruik dan mogelijk zou zijn. Maar liefst 50% houdt het IT-energieverbruik niet in de gaten, omdat rekeningen van nutsbedrijven onder de bevoegdheid van het facilitair management vallen. Binnen deze groep beschikt 60% niet over de juiste middelen om het energieverbruik te meten.

Bijna tachtig procent van de senior IT-beslissers geeft aan dat hun bedrijven meer dan een kwart van hun IT-budget uitgeeft aan energie gerelateerde kosten, in vergelijking tot 44 procent uit een gelijksoortig onderzoek vorig jaar.

Energie-efficiëntie is een steeds belangrijker criterium is in het beslissingsproces bij IT-aankopen. Stroomgebruik staat hierbij in de top vijf, samen met interoperabiliteit, prestatie, prijs en merkherkenning. Echter, de ondervraagden gaven ook aan dat zij tegen een aantal uitdagingen aanlopen bij de implementatie van energie-efficiënte oplossingen, waaronder:
• Hogere kosten geassocieerd met meer energie-efficiënte producten
• Gemis van te verwezenlijken oplossingen
• Gemis van management enthousiasme of ondersteuning

Het onderzoek, uitgevoerd door het marktonderzoeksbureau Vanson Bourne, ondervroeg 1.050 senior IT-beslissingnemers binnen het Verenigd Koningkrijk, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Benelux, Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen, Italië, Spanje, Turkije, Dubai en Noord-America.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.