06 mei 2010

Stoelen om samen te werken

Het nieuwe werken betekent niet alleen dat werknemers geen eigen bureau meer hebben. Het gaat over de balans tussen werk en privé, over minder gebruiken van dure vierkante meters, over terugdringen van files én over ontmoetingen op de werkvloer. Want werken kan in veelgevallen ook thuis. Het kantoor zal in toenemende mate gebruikt worden als ontmoetingsplaats.

Steelcase lanceert twee nieuwe stoelen die dit samenwerken ondersteunen: Cobi en i2i.

Volgens Steelcase voldoen de huidige stoelen niet aan de eisen die gesteld worden aan een langere meeting.

Intuïtief instellen
Ook nemen werknemers niet de moeite om hun stoel aan te passen aan hun zithouding in ruimtes waar men een afgebakende tijd verblijft, zoals team-, vergader- en informele ruimtes. Daarom stelt Steelcase dat de stoelen in deze ruimtes automatisch en intuïtief moeten worden ingesteld.

Verschillende houdingen
Ten slotte veranderen mensen vaak van houding om alert te blijven. Ook het volgen van een presentator en interactie met anderen leidt tot aanpassingen in de zithouding. Bij samenwerken zijn stoelen die verschillende houdingen ondersteunen dan ook gewenst.

Cobi en i2i zijn samengesteld uit materialen die door McDonough Braungart Design Chemistry (MBDC) zijn bestempeld als veilig voor mens en milieu en gezondheid. De stoelen zijn ontworpen volgens de Cradle to Cradle-normen en doorlopen momenteel het SCS Indoor Advantage certificeringproces, om te kunnen voldoen aan de hoge binnenluchtnormering.

Flexibele bovenkant van Cobi
Cobi is heeft een elastomere bovenkant die geen weerstand biedt wanneer een medeweker een arm legt over de rugleuning. Daarnaast buigt de zitting aan de voorkant en aan beide zijdes mee, zodat opzij zitten net zo comfortabel is als rechtuit.

i2i: Beter samenwerken
De i2i stoel heeft een dubbele draaimechanisme; de zitting kan onafhankelijk van de rest van de stoel draaien. i2i is verkrijgbaar met of zonder wielen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.