28 juni 2010

UNETO-VNI lanceert EnergieWeter

Brancheorganisatie UNETO-VNI lanceert in september as de EnergieWeter voor elektrotechnische apparatuur. De EnergieWeter geeft aan wat de gemiddelde energiekosten van een apparaat op jaarbasis zijn. Dit wordt straks in euro's aangegeven op de prijskaarten in de winkels.

Leveranciers kunnen nu al de verbruiksgegevens van hun producten kosteloos in de database op http://www.energieweter.nl/ plaatsen. De EnergieWeter is een initiatief van brancheorganisatie UNETO-VNI, ondersteund door het ministerie van VROM en MilieuCentraal.

Verbruikskosten
De huidige energielabels in de elektrotechnische detailhandel geven de energiezuinigheid van elektrotechnische apparaten in KWh aan. De EnergieWeter gaat een stap verder. Consumenten zien straks op de prijskaart in de winkel wat de verbruikskosten van producten in euro's zijn. Het gaat hierbij ondermeer om pc's en laptops

Kern van de EnergieWeter is een database met de verbruiksgegevens van apparaten. Vanaf vandaag kunnen leveranciers deze gegevens kosteloos plaatsen op http://www.energieweter.nl/.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.