16 mei 2011

Recordpoging 'grootste kunstwerk met afval'

Diverse kunstenaars doen op vrijdag 20 mei 2011 tijdens de We Beat The Mountain Day op het Domplein in Utrecht een poging om het grootste kunstwerk van afval ter wereld te maken. Gedurende de hele dag werken kunstenaars aan het kunstwerk van gerecycled afval.
Rond 18.00 uur is te zien hoe het kunstwerk wordt opgeblazen tot een hoogte van meer dan tien meter.

De Guinness World records poging vindt plaats tijdens de We Beat The Mountain Day. Dit is de eerste editie van een jaarlijks terugkerend festival.  Het festival vraagt aandacht voor het verslaan van de wereldwijde afvalberg en maakt mensen bewust van de waarde van afval.

Programma
Het programma start om 9.00 uur bij Seats2Meet en om 14.00 uur op het Domplein in Utrecht. Bezoekers kunnen zich laten inspireren door bekende sprekers, exposities van aanstormende garbage artists, interactieve workshops en een marktplaats met gerecyclede designproducten. Gedurende de hele dag en avond zijn er DJ’s en artiesten om het festival op te luisteren. Microsoft, RTL Z, TeekensKarstens advocaten notarissen, Seats2Meet en Blueribbon ondersteunen het initiatief. Het gehele programma is te vinden via http://www.webeatthemountainday.org/.

De afmetingen van het kunstwerk van gerecycled materiaal dat op dit moment het Guiness World Record bezit, is 10.4 m. X 7.8 m. x 6.1 m. groot (hxbxd). Saskia Laurant, kunstenares uit Utrecht, heeft de leiding over de grote operatie op 20 mei a.s..

Overigens, het prachtige kunstwerk op de foto heet Very Hungry God en is van de Indiase kunstenaar Subodh Gupta. Bekijk hier nog 10 kunstwerken van afval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.