18 mei 2011

'Duurzame software 7,5 miljard euro waard'

De markt voor bedrijfssoftware die werknemers productiever maakt en tegelijkertijd helpt bij het besparen van energie is volgens SAP in potentie 7,5 waard, meldt Nu.nl
Het softwareconcern SAP is onlangs begonnen met het ontwikkelen van programma's die, naast een overzicht van het ziekteverzuim, het CO2-verbruik per werknemer inzichtelijk maken.
Momenteel maken 1.700 bedrijven gebruik van deze 'duurzame' software, aldus een woordvoerder van het bedrijf tijdens een jaarlijkse bijeenkomst in Florida waar persbureau Bloomberg verslag van doet.

Omzetboost"Het is een grote markt, maar we zijn pas net begonnen", zegt 'chief sustainability officer' Peter Graf tegenover het persbureau. Duurzame software zou het Duitse concern het afgelopen jaar "honderden miljoenen" aan omzet hebben opgeleverd.

SAP ging voor zijn duurzame divisie ook op overnamepad, en kocht Clear Standards, dat software ontwikkelt om CO2-uitstoot te meten. Vergelijkbare bedrijven zijn Hara Software en C3, die beide een samenwerkingsovereenkomst hebben gesloten met 's werelds grootste computerbouwer HP.

Windenergie
SAP, dat een beurswaarde heeft van bijna 54 miljard dollar, wil bedrijven ook helpen bij het meten van hoeveel van hun energieverbruik afkomstig is van wind- en zonne-energie.

"In het verleden dachten bedrijven dat je ofwel winstgevend, ofwel duurzaam bent", aldus een andere hooggeplaatste SAP-manager. "Tijdens de crisis realiseerden bedrijven zich dat duurzaamheid tot meer winstgevendheid leidt. Duurzaamheid is echt een motor achter innovatie." (bron: nu.nl)

Lees hier het e-book 'De route naar Duurzaam Ondernemen' dat SAP onlangs uitgaf.

1 opmerking:

  1. Interessante update over bedrijfssoftware, leuk dat ze naast de kerntaken ook andere dingen ontwikkelen. Ikzelf heb het voor mijn eigen administratie van mijn bedrijfje niet nodig, maar vind het toch leuk te bemerken dat dit op latere termijn voor mij eventueel ook mogelijkheden zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.