18 mei 2011

afvalcontainer van suikerriet

Plastic Omnium lanceert in Nederland een container van honderd procent plantaardig plastic: de 100% Green Made Container. Een afvalcontainer van plastic dat is gewonnen uit suikerrietsap. Dit maakt de container volledig biologisch en recyclebaar. De 100% Green Made Containers van Plastic Omnium zijn leverbaar in diverse maten en kleuren, en zijn even robuust als de traditioneel gemaakte afvalcontainers.

Bij de productie van een kilo plastic komt volgens Omnium 2 tot 2,5 kilogram CO2 vrij, terwijl bij de productie van 1 kilo Green Made juist 2 tot 2,5 kilogram CO2 wordt opgenomen.
De afvalcontainer voldoet aan de EN840-norm, de NEN-norm voor verrijdbare afvalcontainers.
De 100% Green Made Container van Plastic Omnium is gemaakt van honderd procent recyclebaar ethyleen. Ethyleen heeft dezelfde technische eigenschappen als plastic dat van aardolie is gemaakt. Ethyleen wordt gemaakt van ethanol dat bedrijven in Brazilië winnen uit suikerrietsap. Volgens Plastic Omnium gaat de suikerrietteelt in Brazilië niet ten koste van andere landbouwgewassen. De bijproducten van de suikerrietteelt benut dit land voor energieopwekking. De suikerrietteelt vindt plaats op ruim 2.500 kilometer afstand van het Amazonewoud. Hierdoor blijft de biodiversiteit in Brazilië gewaarborgd.

Tijdens de ReinigingsDemoDagen, vandaag en morgen in Lelystad, is Plastic Omnium te vinden in stand 29.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.