22 juni 2011

Achterhaal energieverbruik IT-apparatuur

APC by Schneider Electric introduceert de beheeroplossing APC PowerChute Business Edition 9.0 voor serieel of op USB aangesloten UPS'en.

Met deze nieuwe Uninterruptable Power Supply (UPS) beheersoftware kunnen stroomstoringen worden voorkomen en kan het exacte energieverbruik van hun IT-apparatuur worden achterhaald. Bovendien krijgt de gebruiker direct inzicht in de kosten die met het gebruik van energie gepaard gaan.

Software voor energiebeheer
APC's PowerChute Business Edition 9.0 beheert UPS-systemen en voorkomt problemen met de stroomvoorziening van onder andere servers en storage-apparaten. Deze nieuwste versie biedt daarnaast software voor het energiebeheer, zodat gebruikers exact inzicht hebben in hun energieverbruik en in de energiekosten per kWh (kilowattuur). Ook krijgen zij een goed beeld van de CO2-uitstoot van hun IT-apparatuur.
Voorkomen van downtime
De beheeroplossing van APC wordt ingezet in combinatie met APC's Smart-UPS-systemen. Onlangs introduceerdeAPC de vijfde generatie APC Smart-UPS. Deze wordt ingezet voor serverruimtes, netwerkkasten en dataopslagomgevingen.

De UPS beschermt IT-apparatuur volgens APC niet alleen tegen stroomstoringen en fluctuaties in de stroomvoorziening, maar biedt gebruikers ook uitgebreide meetgegevens. Dankzij de 'groene' functionaliteit kan een efficiëntie van meer dan 97 procent worden behaald door te besparen op het energieverbruik en de koeling. De Smart-UPS-systemen beschikken daarnaast over uitgebreide beheermogelijkheden, onder andere dankzij een moderne LCD-gebaseerde gebruikersinterface.
PowerChute Business Edition

APC's PowerChute Business Edition 9.0 wordt geleverd bij alle APC Smart-UPS tot 5kVA. De software is te downloaden op www.apc.com/tools/download/index.cfm. Deze versie is geschikt voor het beheer van in totaal vijf Smart-UPS-systemen. Er is ook een versie van PowerChute Business Edition 9.0 beschikbaar die in totaal 25 Smart-UPS-systemen kan beheren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.