20 juni 2011

Martin van Rijn nieuwe voorzitter De Groene Zaak

Martin van Rijn (1956), voorzitter van het Executive Committee (CEO) van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM, wordt per heden de nieuwe voorzitter van het duurzame ondernemersplatform De Groene Zaak.

Hij volgt daarmee Roger van Boxtel op, die aftreedt wegens zijn toetreding tot de Eerste Kamer voor D66. De meer dan honderd partners van De Groene Zaak hebben Van Rijn tot nieuwe voorman gekozen wegens diens uitgebreide maatschappelijke netwerk en uitgesproken visie op de verduurzaming van de Nederlandse economie.
De Groene Zaak is in februari 2010 van start gegaan en inmiddels uitgegroeid tot het grootste platform van duurzame koplopende organisaties in Nederland. Onlangs nog traden DHV, Strukton Groep en Van Wijhe Verf BV– Wijzonol Bouwverven toe, waarmee de lobbyorganisatie de mijlpaal van honderd deelnemers passeerde.

Volgens directeur Marga Hoek van De Groene Zaak was het daarom zaak een opvolger te vinden die leiding geeft aan een grotere onderneming die trendsettend is in de verduurzaming van de economie. Hoek: “Met Martin van Rijn hebben we een waardig opvolger voor Roger van Boxtel gevonden. Hij beschikt over een groot maatschappelijk netwerk, is gedreven en als bestuurder bij PGGM actief betrokken bij het duurzaamheidsvraagstuk. Daarbij is hij in staat in de lobby en vooral in de pers duidelijk en met overtuiging de standpunten van De Groene Zaak te verwoorden.”

Slagkracht duurzaam ondernemen vergroten
Roger van Boxtel heeft inmiddels formeel zijn voorzitterschap neergelegd. De Menzis-voorzitter heeft zich actief bemoeid met het vinden van een opvolger. “De Groene Zaak staat inmiddels stevig op de kaart. Het gaat er nu om de slagkracht van duurzaam ondernemen te vergroten. Ik ben ervan overtuigd dat Martin van Rijn een man is die deze missie actief gestalte kan geven. Ik draag het voorzitterschap van De Groene Zaak in vol vertrouwen aan hem over”, aldus Van Boxtel.

Van Rijn zelf laat weten het voorzitterschap met enthousiasme op zich te nemen. “Ik ben onder de indruk van de innovatieve kracht van de bij De Groene Zaak aangesloten bedrijven. Die moet beter worden benut om de Nederlandse economie te verduurzamen. Ons land zou voorop kunnen lopen, maar dreigt achterop te raken. Ik wil graag samen met De Groene Zaak werken aan het realiseren van een voorsprong".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.