19 juli 2011

Asito start campagne rond duurzaamheid

Een groep van 30 organisaties wil op 27 Juli 2011 een nieuw wereldrecord in Bloemendaal aan Zee neerzetten. De actie is een initiatief van het van oorsprong Twentse bedrijf Asito en geeft het startsein voor een grote campagne omtrent duurzaamheid. Doel is om 1.000.000 mensen bewust te maken van milieuvriendelijk leven.

De campagne wordt gesteund door allerlei instanties uit het hele land waaronder de gemeente Almelo, Gorinchem, Proctor & Gamble, Centraal Museum Utrecht en de Climate Neutral Group.

Met de recordpoging hoopt Asito mensen aan het denken te zetten en te inspireren. Met de actie willen de initiatiefnemers het Canadese record 'De meeste mensen die waterkannen op hun hoofd dragen' verbeteren. Dit record werd nog geen twee maanden geleden op 7 mei 2011 in Woodbine Beach Park in Toronto, Ontario, Canada neergezet. Het oude record staat op 282 mensen. Asito hoopt veel meer mensen over te halen mensen mee te doen in Bloemendaal aan Zee. Niet alleen medewerkers van deelnemende organisaties mogen mee doen. Iedereen die het leuk lijkt om aan een recordpoging mee te werken is van harte welkom.

Tips
Het project 1.000.000 druppels wil voor eind 2012 een miljoen mensen een stukje duurzamer maken. Elke week krijgen deelnemers tips om duurzamer te leven. Ook kunnen deelnemers zelf tips insturen. Daar kunnen vervolgens weer leuke, duurzame prijzen mee worden gewonnen."

Recordpoging
De recordpoging start bij Beachclub Vroeger in Bloemendaal aan Zee aan de Zeeweg 83 in Overveen. Start is om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Van alle deelnemers wordt een bijzondere foto gemaakt. Een notaris is aanwezig om de recordpoging officieel vast te leggen.

Druppels
Asito werkt klimaatneutraal . Volgens het bedrijf is het belangrijk om na te denken over duurzaamheid. Elke persoon die zich bewust is van zijn omgeving en zijn verantwoordelijkheid daarin neemt, draagt bij aan een meer duurzame maatschappij. Eén persoon is echter de spreekwoordelijke druppel op de gloeiende plaat. Maar één miljoen druppels maken het verschil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.