08 juli 2011

How to green your office

Gisteren viel het bij mij in de bus. Het mooie boekje How to green your office. Prachtig ontworpen, en dus een mooi boekje om uit te delen. Het is ontworpen door The Others.

Het boek bevat 96 mooi ontworpen pagina's met 45 tips om de werkomgeving te verduurzamen. Achterin staat een werkplek-check, die medewerkers snel kunnen doen om te kijken hoe duurzaam ze nu eigenlijk werken. Alleen met de tip over het hergebruik van printers ben ik niet eens, veel oude printers zijn veel energie-onzuiniger dan nieuwe modellen.
Maar wel een leuk boekje om cadeau te geven, of om mee te nemen in het kerstpakket.

'How to green your office' kan aangepast worden aan ieder bedrijf, met logo, en met een gepersonaliseerde introductie.
 
Ik hoop dat in een volgende druk Duurzaam Kantoor, of beter nog, de nieuwe site DuurzamerWerken, ook als tip opgenomen wordt...

1 opmerking:

  1. Ik snap dat (en waarom) je het niet eens zou kunnen zijn met het verhaal over oude versus nieuwe printers. Staar je echter niet blind op enkel het stroom verbruik!
    Hoeveel energie kost het om een nieuwe printer te fabriceren? Hoeveel grondstoffen zijn daar voor nodig? Hoe worden die nieuwe printers vervoerd? ... Preventie staat niet voor niets bovenaan de ladder van Lansink, met daaronder Hergebruik!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.