07 juli 2011

LAi 2011 in teken van hergebruik

De directie van Lensvelt BV en de redactie van de Architect reiken dit jaar voor de elfde maal de Lensvelt de Architect interieurprijs uit voor een in Nederland of België gerealiseerd project. LAi’11 staat dit jaar geheel in het teken van ‘Hergebruik’.

Het geschikt maken van bestaande gebouwen voor een nieuwe functie is dé opgave van de toekomst. Alles is mogelijk: appartementen in een oud klooster, een winkel in een loods of een museum in een werkplaats.

Alle ingrepen moeten zo plaatsvinden, dat de gebouwen niet worden ontdaan van de betekenis die ze historische waarde geeft. De opgave verschuift hiermee van de aansluiting van de drager op de inbouw naar de raakvlakken tussen interieur, techniek en installaties. De expertise van de interieurarchitect breidt zich zo uit: in de integratie van constructieve ingrepen en bouwfysische maatregelen in het interieurontwerp kan hij een leidende rol spelen.

Doel van de prijs is het versterken van een professionele en vernieuwende interieurdiscipline. Ook wil de prijs de uit elkaar gegroeide werelden van cultuur en opdrachtgevers dichter bij elkaar brengen.

Inzenden
Elke ontwerper, afgestudeerd aan een erkende (interieur-)architectuur of designopleiding, kan meedingen naar de prijs door het inzenden van een of meerdere interieurprojecten. Inzendingen moeten betrekking hebben op interieurprojecten die zijn opgeleverd tussen 1 augustus 2010 en 31 juli 2011 in Nederland of België. Inzenden kan tot en met vrijdag 26 augustus 2011.

Jury
De inzendingen worden beoordeeld door een jury die dit jaar bestaat uit Kees Rijnboutt (Rijnboutt), Paul Linse (Studio Linse), Diederik Fokkema (Fokkema & Partners), Eleonoor Jap Sam (JAPSAM Books) en David van Severen (Office Kersten Geers David Van Severen). Secretaris van de jury is Harm Tilman (hoofdredacteur de Architect).

Nominaties & prijs
De jury selecteert vijf nominaties op basis van de ingezonden plannen. De nominaties worden bekendgemaakt op donderdag 8 september 2011. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 24 november 2011 in de showroom van Lensvelt te Breda. De winnaar ontvangt een bedrag van 12.000 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.