06 juli 2011

Recyclebare wegwerpbekers

In samenwerking met BioLogical Solutions ontwikkelde afvalverwerker SITA cup2paper: een wegwerpbeker van karton, voorzien van een milieuvriendelijke coating, waardoor ze na gebruik bij het oud papier kunnen. De bekers kunnen, evenals papier, tot 7 x recycled worden.

De coating aan de binnenkant van de cup2paper-bekers is gemaakt van PLA (polylactide) uit maïs, die niet genetisch gemodificeerd is.

Inzameling


De bekers worden volledig gerecycled en zijn 100% CO2-neutraal gemaakt. Naast de recyclebare wegwerpbekers omvat het concept ook middelen voor inzameling en communicatie op de werkvloer. Inmiddels is een pilot bij Achmea afgerond.

Ontwerp
De bekers zijn zo ontworpen dat hergebruik wordt bevorderd. Medewerkers kunnen op de achterzijde hun naam noteren en aangeven hoe zij hun koffie of thee drinken. De verpakking van cup2paper dient als inzameldisplay en kan in zijn geheel gerecycled worden.
Logo
Op de voorzijde van de bekers prijkt standaard het logo van cup2paper. De voorzijde kan ook worden bedrukt met het logo van een bedrijf.

Lees het rapport van TÜV over Cup2paper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.