05 oktober 2012

'Nieuw kabinet moet doorpakken'

De Europese Unie nam onlangs de Richtlijn voor Energiebesparing aan. De richtlijn moet het energieverbruik van de EU-lidstaten in 2020 met 20 procent teruggedrongen hebben ten opzichte van 1990. Marcel Spijkers, Algemeen Directeur van Schneider Electric, vindt dat de politiek deze kans moet aangrijpen om door te pakken op energiebesparing.
De aangenomen richtlijn verplicht lidstaten om 3 procent van de totale vloeroppervlakte van verwarmde of gekoelde overheidsgebouwen te renoveren. De regeling geldt voor gebouwen met een vloeroppervlak van meer dan 500 vierkante meter, of vanaf 2015 met een vloeroppervlak van 250 vierkante meter. Daarnaast zullen grote bedrijven elke vier jaar een grondige energie-inspectie moeten ondergaan. Grote bedrijven die nu al beschikken over een energiemanagementsysteem, hoeven deze audits niet te ondergaan.

Stappen zetten
'Het is fantastisch dat het Europees Parlement de richtlijn voor energiebesparing heeft aangenomen. Het is goed nieuws voor het milieu en goed voor de werkgelegenheid. Maar gaat ons kabinet dit keer dan wel echt stappen ondernemen?', vraagt Marcel Spijkers, Algemeen Directeur Schneider Electric, zich af. Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.