16 april 2013

Duurzaam printen belangrijk voor MKB

Het milieu staat nog steeds hoog op de agenda bij Europese MKB-bedrijven: 46 procent van hen geeft aan het energieverbruik bij printen als punt van zorg te zien. Ook de vraag naar recyclingprogramma’s voor zowel hardware als consumables, het gebruik van gerecycled papier en de behoefte aan minder verpakkingsmateriaal zijn issues die spelen, zo meldt Vipdoc op haar website.
 Dit blijkt uit de recente whitepaper van IDC, 'SMB Buying Considerations for Smarter Business Printing', gesponsord door OKI Systems.

 Europese MKB’ers hebben ‘groene’ functies tegenwoordig vaak bovenaan hun verlanglijstje staan als zij IT-hardware aanschaffen. 61 procent van hen heeft eigenschappen als duplex printen en laag energieverbruik inmiddels geïntegreerd in het groene IT-beleid van het bedrijf. Het feit dat zij ook de recycling van cartridges, het gedrag van medewerkers en de reputatie van de aangeschafte merken belangrijk vinden, bevestigt het beeld dat zij zich serieus inspannen om te komen tot een allesomvattende aanpak ter verbetering van hun milieuprestaties.

1 opmerking:

  1. Het is m.i. een positieve ontwikkeling dat MKB’ers zich steeds meer focussen op duurzaam printen. Belangrijk om hier aan toe te voegen is dat wanneer gebruikers efficiënter en bewuster printen, niet alleen de milieubelasting maar ook de kosten aanzienlijk kunnen verminderen. Gartner deed onderzoek naar mogelijke kostenbesparingen voor bedrijven en concludeerde: ondernemingen die actief hun printomgeving managen, kunnen 20% tot 30% besparen op printkosten. De oplossing zit dus niet alleen in ‘groene’ technologie, maar ook in het slimmer en makkelijker en managen van de machines. Nu bedrijven, naast hun MVO-beleid, zo druk bezig zijn met bezuinigingen is het zeker aan te raden om het printbeleid nog eens goed onder de loep te nemen.
    Patty de Jong, Xerox

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.