30 mei 2013

Rust en concentratie op kantoor door glazen scheidingswanden

Waar we vroeger kantoorruimtes hadden met allemaal hokjes per afdeling, zien we nu grote open kantoorruimtes. Men wil niet meer in hokjes denken en met heel veel lagen werken in een organisatie, maar één kantoorvloer met een open structuur, waardoor het kantoor ook nog eens veel groter lijkt. Het volgende probleem komt dan alweer om de hoek kijken; de rust en stilte is verdwenen in het moderne kantoor.

Concentratie op de werkvloer is vereist
Een grote open ruimte zorgt ervoor dat samenwerken vergemakkelijkt wordt, maar daarbij wordt de mogelijkheid om zich goed te kunnen concentreren vaak verminderd. Collega’s die met elkaar aan het brainstormen zijn, een conference call of een collega die de hele dag klanten aan het bellen is. Gezellig, maar dit komt niet ten goede van de concentratie van je medewerkers. De mogelijkheid om in rust en stilte geconcentreerd te kunnen werken is voor iedere soort baan noodzakelijk.

Glazen scheidingswand biedt veel voordelen tot rust
Wil je toch de open werkruimte behouden, zonder medewerkers in afgesloten hokjes te proppen? Dan biedt een glazen scheidingswand uitkomst. Een glazen scheidingswand zorgt ervoor dat je de open ruimte behoudt omdat je alsnog door alle ruimtes heen kunt kijken. Tevens blijft het kantoor hierdoor groot lijken en gaat er niets van je ruimte verloren.

Door het plaatsen van glazen scheidingswanden worden medewerkers wel gezien, maar niet gestoord. Dit is een groot voordeel, omdat je zo overzicht houdt. Het is ook mogelijk open vergaderruimtes te creëren voor meetings. Zo zit je nooit meer in een opgesloten hok tijdens een urenlange meeting.

Soorten glazen scheidingswanden
Er zijn veel verschillende soorten scheidingswanden voor kantoren. Je kunt kiezen voor compleet glazen scheidingswanden, maar ook voor halfdichte wanden, waarbij bijvoorbeeld de onderkant dicht is. Natuurlijk is het ook mogelijk om een gedeelte af te schermen door middel van ondoorzichtige folie. Zo behoud je toch de ruimte, maar wordt er wel meer privacy gecreëerd.

Kies voor kwaliteit
Zo’n glazen scheidingswand is ontzettend mooi en creëert niet alleen ruimte, maar geeft je kantoor ook een moderne en minimalistische uitstraling. Wil je rustige werkplekken creëren door middel van glazen scheidingswanden, dan moeten deze natuurlijk geluidsdicht zijn. Helaas bieden veel glazen scheidingswanden niet het optimale resultaat, waardoor gesprekken in andere ruimtes te horen zijn. Heb je besloten glazen wanden te plaatsen in je kantoor, kies dan voor kwaliteit. Zo voorkom je dat er alsnog geen rustige werkplekken zijn waar in concentratie kan worden gewerkt.


Dit blogartikel is geschreven in samenwerking met www.awall.nl

1 opmerking:

  1. Ik denk dat er veel mensen zijn die liever een glazen scheidingswand hebben dan een gehele open ruimte. Je wordt zelf niet gestoord, en stoort je collega's niet. Persoonlijk vind ik een glazen wand met een een deel daarvan bedenkt met ondoorzichtige folie. Dat geeft toch een idee van privacy.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.