26 augustus 2013

Dutch Design Week: Kazerne en Natlab

Van 19 t/m 27 oktober vindt de twaalfde editie plaats van Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. Negen dagen lang kunnen bezoekers op tientallen locaties zien hoe de wereld van morgen vandaag al wordt vormgegeven door meer dan 1.800 ontwerpers. Er zijn twee nieuwe locaties, Kazerne (zie foto) en Natlab.

Natlab
Vanuit Natlab opereren Plaza Futura, filmplatform Broet en Baltan Labatories gezamenlijk . Dat gebeurt onder meer met Eat to Meet..., waarin bezoekers tijdens een driegangenmenu vragen mogen stellen aan creatieve professionals als Alphons Janssen, Bries Beweegt, Emily Hermans of Tomm Velthuis. Onder de naam ‘Food in Motion’ verzorgen vers afgestudeerde studenten Grafisch Ontwerp van AKV St. Joost een workshop animatie.

Sarah van Lamsweerde is ook te zien met Instant Fiction, een live video-installatie die vragen opwerpt over privacy en mediamanipulatie. Verder is er een avond met catwalk- en modefotograaf Peter Stigter; en de Nederlandse première van de documentaire Design is One, over Lella & Massimo Vignelli, door velen beschouwd als de belangrijkste ontwerpers van de laat-twintigste eeuw.

Kazerne
Deze historische plaats in het centrum van de stad, oorspronkelijk een marechausseekazerne, is tijdens DDW voor de eerste keer volledig open voor publiek. Vorig jaar vormde de locatie al het decor van pop-uprestaurant Eat Drink Design, nu omvat de ruimte bijna 2600 vierkante meter boordevol design.

In de Kazerne verzorgt Edwin Severijn exclusieve, avondvullende designdiners voor kleine gezelschappen. In het nieuwe Loodsrestaurant kun je de hele week terecht voor verse espresso’s, truffels en lunch.

In de expo is actueel werk te zien van (internationaal) toptalent – met onder meer (Nederlandse) primeurs van BCXSY voor het Japanse Inframince, Nienke Sybrandy, Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk. Daarnaast lanceert Château de la Resle een nieuw label met werk van bijvoorbeeld Roderick Vos, presenteren Glamcult en You Are Here Modebelofte 2013 en pakt Weltevree uit met nieuw buitenmeubilair.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.