02 september 2013

E-waste deponeren bij de brievenbus

In Nederland belandt jaarlijks 35 miljoen kilo aan afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) in de vuilnisbak. Dat is zo’n 2 kilo per persoon.

De gemeente Leeuwarden, Wecycle, Omrin en PostNL starten vandaag een inzamelproef voor kleine elektrische apparaten. Inwoners van Leeuwarden kunnen hun afgedankte kleine elektrische apparaten voortaan ook kwijt in inleverbakken die hangen onder brievenbussen verspreid over de gemeente. De proef duurt een jaar.

Halveren e-waste
Doelstelling van de inzamelproef in Leeuwarden is de hoeveelheid e-waste per persoon dat nu tussen het restafval verdwijnt, te halveren. Door gescheiden in te leveren kunnen afvalverwerkers de apparaten voor meer dan 75 procent recyclen. Hierdoor blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

1 opmerking:

  1. Hallo Yvonne,
    In het kader van de Internationale Dag van de Post op 9 oktober wil ik op mijn blog allemaal foto's van brievenbussen door heel Nederland plaatsen. Nu kwam ik al zoekende deze foto tegen. Mag ik hem op 9 oktober op mijn blog plaatsen met vermelding naar jouw blog en naam uiteraard? Ik hoor het graag van je!
    Groetjes Carolien

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.