13 oktober 2014

Nijmegen host van Circular Economy BOOSTcamp ‘15

Ik kom uit Nijmegen, dus ik vind dit leuk nieuws.

Nijmegen is de host van het Circular Economy BOOSTcamp 2015. In mei 2015 zal de derde editie van dit driedaagse event, waar professionals en jonge talenten samenwerken om een stad een BOOST richting circulaire economie te geven, in Nijmegen plaatsvinden. In een nek-aan-nekrace wist de ‘mooiste stad aan de Waal’ Venlo en Utrecht achter zich te laten, zo laat de organisatie weten in een persbericht.

Circulaire steden
Volgens de organisatie heeft onze samenleving circulaire steden nodig. Dat zijn steden die geen afval meer produceren maar restproducten omzetten in nieuwe grondstoffen, met behulp van lokaal opgewekte hernieuwbare energie en met oog voor sociale cohesie. In verschillende steden bruist het van de initiatieven op het gebied van circulaire economie.

Na twee edities in Almere en Amsterdam konden steden zich tot 31 augustus aanmelden voor het Circular Economy BOOSTcamp 2015. Teddy Vrijmoet, directeur van de Vierdaagsefeesten, gaf een sprankelend betoog: “Nijmegen wil de BOOSTcamp ’15 gebruiken om een doorbraak te realiseren voor circulaire economie in de stad. We introduceren de kernwaarden: brengen, delen en leren. Zo brengen we de uitgelezen locatie Nijmegen. We delen, want we maken de circulaire economie samen met andere organisaties, ondernemers en de burgers en bezoekers in de regio. En daarnaast zijn we als stad al heel creatief, maar willen we ook heel graag leren van het creatieve proces dat de organisatie van de BOOSTcamp teweeg brengt. We streven in 2016 naar een klimaatneutraal gebruik voor evenementen op het Eiland in de nevengeul.”

Van iedereen
 Guido Braam, directeur van Circle Economy, mocht namens de jury de winnaar bekend maken. “Wat een luxe om als jury te mogen kiezen uit deze drie geweldige steden. Ook al kan er maar een stad de host zijn van BOOSTcamp 2015, het is mooi om te zien hoe het bruist op alle drie de locaties. De jury heeft gekozen voor Nijmegen, vanwege de focus op het enthousiasmeren en mobiliseren van de inwoners van de stad. Wij geloven dat het tijd is voor circulaire economie om mainstream te gaan – iedereen zou ervan moeten weten. Dat kunnen we in Nijmegen waar gaan maken met het Circular Economy BOOSTcamp 2015!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.