19 april 2010

Duurzaam kantoor verkoopt beter

Duurzame kantoorpanden zijn beter te verkopen of te verhuren dan traditionele panden, zo meldt Cobouw. Ook zullen huurders van een verduurzaamd pand sneller hun huurcontract verlengen. Beleggers in vastgoed doen er daarom goed aan hun gebouwen duurzaam te maken.

Concurrentiepositie
Exploitanten van duurzame gebouwen hebben al met al een gunstiger concurrentiepositie dan die van traditionele kantoorpanden. Dit komt naar voren uit een onderzoek van de Amerikaanse vermogensbeheerder Russell Investments, op basis van informatie van beleggers uit Amerika en Europa. In het rapport worden met name energiebesparende maatregelen genoemd als mogelijkheid om panden aantrekkelijker te maken voor potentiële huurders en kopers. Ook op langere termijn zijn hiervan positieve effecten te verwachten.

`Ook taxateurs houden in hun waarderingen rekening met lagere bedrijfskosten als gevolg van energiebesparende maatregel`, aldus het onderzoek. Naarmate deze maatregelen zich in extra kostenbesparingen en hogere winst vertalen, stijgt de waarde van het vastgoed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.