16 maart 2011

Duurzame modeaccessoires van buffelleer en bananenbladeren

Aura Que is het label van de Engelse ontwerpster Laura Queening. Zij ontwerpt modeaccessoires die met de hand worden gemaakt in Nepal. Daarbij maakt zij zoveel mogelijk gebruik van lokaal beschikbare materialen, zoals buffelleer, bananengaren, handgeweven katoen en handgemaakte messing sluitingen.

Het buffelleer is een bijproduct van de voedingsindustrie. En het bananengaren (banana yarn) is een 100% natuurproduct, gemaakt uit het afval van de bananenteelt in Zuid-Nepal.

Herfst- en wintercollectie 2011
Aura Que’s herfst- en wintercollectie omvat leren tassen met handgebreide panelen van bananengaren die in de winkel € 159 tot € 198 kosten. Deze tassen zijn ook leverbaar in ‘leather only' uitvoering, evenals de ‘travel clutch’, de schoudertassen en de laptop/aktetas met winkelprijzen van € 79 tot € 179.

De ontwerpen worden volgens distributeur MoreThanHip gemaakt in een Nepalese fabriek die mensen met een handicap in dienst heeft. Deze producent is aangesloten bij de Nepal Fair Trade Group, die ethisch verantwoorde productie in dit ontwikkelingsland stimuleert.

MoreThanHip is importeur van eco- en fair design mode-accessoires. Het assortiment is te koop in een groeiend aantal verkooppunten, waaronder mode- en cadeauwinkels en museum- en designshops, maar ook in de eigen webshop http://www.shop.morethanhip.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.