18 april 2011

Klachten over werkplek wijdverbreid

Drieƫnnegentig procent van de Europese medewerkers vindt dat een comfortabele, plezierige werkomgeving invloed heeft op de eigen productiviteit. Werkgevers nemen het echter niet zo nauw met de werkplekken van hun medewerkers, zo blijkt uit recent onderzoek van Fellowes naar de houding en mening van Europese medewerkers over de omstandigheden op hun werk.

Ook in Nederland


Meer dan de helft van de Nederlandse medewerkers geeft in het onderzoek aan de afgelopen drie jaar last te hebben gehad van pijnklachten die verband houden met een niet ergonomisch ingerichte werkplek. En bijna alle ondervraagden uit het onderzoek vinden dat een oncomfortabele, onplezierige werkomgeving een negatieve invloed heeft op de eigen productiviteit.

Maar in de meeste gevallen (94%) durven medewerkers een oncomfortabele werkplek niet aan te kaarten bij de werkgever. Terwijl 68 procent van de Nederlandse medewerkers zich wel bewust is van de EC-richtijn 90/270/EEC. Deze geeft aan dat het wettelijk verplicht is dat organisaties jaarlijks een risico-inventarisatie en evaluatie van werkplekken uitvoeren om ervoor te zorgen dat werkplekken aan de individuele behoeften worden aangepast.

ErgoHulpmiddel bij verbeteren werkplek
Om de problemen met niet-ergonomische werkplekken onder de aandacht te brengen, heeft Fellowes een speciale website ingericht. Hier kunnen werkgevers tips vinden voor het aanpassen van de werkomgeving ter verbetering van de productiviteit van medewerkers. Werknemers kunnen via de website een risicoanalyse van hun werkplek maken en deze doorsturen naar de werkgever. Of ze dat dan durven te doen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren? Graag! Maar de redactie keurt reacties wel eerst even goed.